fbpx
Menü Bezárás

Kora nyári időben jártunk a Budai-hegység kilátóiban

 Gyönyörű, napsütéses, szinte már kora nyárias meleg volt vasárnap,  Gyalogtúra amikor is egy 75fős, pontosabban, három kisebb csoporttal, de összesen 75-en nekivágtunk, hogy eme ragyogó napon felfedezzük a Budai-hegység legszebb kilátóit. 
 Szépjuhászné vasútállomástól indultunk, és a sárga jelzésen egyből a Nagy-Hárs-hegy meghódítására indultunk. A Csanádi pihenőnél tartottunk egy rövid szusszanást, aztán már fent is voltunk a Kaán-Károly kilátónál. Felmentünk a kilátóba, ahonnan pazar látvány tárult elénk. Néhány perc pihenő után, tovább haladtunk a sárga jelzésen, egészen a Kis-Hárs-hegyi Makovecz kilátóig. gyalogtúraItt is csodás kilátásokban volt részünk.  Egy kisebb szünet után folytattuk utunkat a sárga jelzésen, majd a zöld kör és zöld jelzéseken haladtunk, le egészen a Hűvösvölgyi útig, majd azon átkelve fel az Apáthy-szikláig, ahol többen üldögélve, sőt, volt aki elfeküdve élvezte a napsütést, a kilátást. Miután kifújtuk magunkat a sok lépcső és emelkedő után, elindultunk és hamarosan meg is érkeztünk az Árpád kilátóhoz, Gyalogtúra ahonnan a Dunára (is) fantasztikus kilátás tárult elénk. Itt tartottunk egy kicsit nagyobb pihenőt, ettünk szendvicseket, beszélgettünk, majd az OKT-n végigsétálva elértünk a túra végállomására, Hűvösvölgybe. 
 Innen többen haza indultak, de volt aki a Gyermekvasúttal utazva jutott vissza az indulási pontra. Egy kisebb csapat azonban még nekivágott a 3km-es útnak, és sétálva mentek vissza Szépjuhászné vasútállomáshoz, ahol a kocsijukat hagyták. 

Nagyszerű túra volt, köszönjük a túravezetőknek és a résztvevőknek! Tartsatok velünk a következő, Rám-szakadék túránkon (is)!

További képek a google photos albumunkban érhető el: https://photos.app.goo.gl/ryv4ZsqcCZMKF1tF8

 

A képekért köszönet: Dórinak, Zolinak és Viktornak

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük