fbpx
Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
E-mail

Megérkeztek az “Ébredező Rám-szakadék” túránk képei

 Csodálatos, késő tavaszi időjárás fogadott minket március utolsó szombatján,BRE Rám-szakadék amikor egy nagyobb csapattal nekivágtunk, hogy megcsodáljuk a téli álmából ébredező Rám-szakadékot. 

 Dömös, parkolóból vágtunk neki az előttünk álló 9 kilométernek. BRE Rám-szakadék Néhány perc séta után kiértünk a településről, és miután átkeltünk a Dömösi-Malom-patak felett ívelő hídon, már erdei úton sétáltunk. Az első rövid pihenőnk a Szentfa kápolnánál volt, ahonnan folytattuk utunkat az erdei úton a szakadék felé. A Rám-szakadék “bejáratától” egyre több és nehezebb patakátkelést tettünk, ezzel melegítve a szakadékban ránk váró létrákra, kapaszkodókra. BRE Rám-szakadék Jó hangulatból még a nehezebb részeken sem volt hiány, a csapat nagyon ügyesen, egymást is segítve vette könnyedén (na jó, néhol kicsit azért nehezebben) az elénk táruló akadályokat. Kiérve a szakadékból, bizony jól esett a pihenő és a szendvicsek, csokik is fogytak szép számban. Az Árpádvár lábánál, közel 250m szintemelkedés leküzdése után, visszaindultunk a Lukács-árkon. Az út mentén fakitermelés munkálatainak nyomai látszódtak, és a lefelé vezető út is szinte járhatatlan volt, 1-2 helyen nagyon mély, sáros szakaszok voltak.

BRE Rám-szakadék (Volt egy kutyájukkal túrázó pár, akik a saras utat választották, aminek a kutyus nagyon örült addig, míg egyszer hasig süllyedt, és nem tudott kijönni. Szerencsére a gazdi résen volt és segített neki, így csak néhány pillanatig látszódott komoly ijedtség a kedvencen.) 
Szerencsére, nem volt ám kötelező a dagonyázás, az erdészet szuperül járható (bár picit talán nehezebb) kerülő utat táblázott ki az erre érkező turistáknak, amiért nagy köszönet nekik! 

Néhány perccel 15 óra előtt visszaértünk a parkolóba, ahonnan a kirándulásunk indult. Egy nagyszerű nap, nagyszerű csapattal és egy nagy élmény volt, köszönjük a résztvevőknek!

Ha tetszett ez a túránk és egy picit nehezebb, de csodaszép kirándulást is bevállalnál, tarts velünk pünkösd hétfőn a szlovák paradicsom egy csodaszép szurdokába, a Zejmár-szakadékba!

További gyalogos és kerékpáros túráinkat is megtalálod oldalunkon!

A túrán készült képeket itt tekinthetitek meg: https://photos.app.goo.gl/gjQHUvwPNMPoqB2U8
A képekért köszönet Eszternek és Viktornak. 

Megosztás itt: facebook
Facebook
Megosztás itt: twitter
Twitter
Megosztás itt: email
E-mail

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük