fbpx

BRE: a koronavírus alatt és után

Viktor

Viktor

A koronavírus (COVID19) – fertőzés berobbanása után, nekünk is -ahogy mindenki másnak is- nem várt feladatokkal, változásokkal kellett/kell szembenézzünk.

Az első napokban csak kapkodtuk a fejünket, sorra jöttek a bejelentések, intézkedések. Át kellett gondoljunk sok mindent. Minden, amit addig terveztünk felborult. Láttuk, hogy lesznek események, amiket el kell halasszunk. Láttuk, hogy át kell gondoljuk a következő lépéseket.

A jelenleg fellelhető hivatalos információk alapján, arra a döntésre jutottunk, hogy május végéig, a tervezett eseményeinket elhalasztjuk. Fájó szívvel tesszük ezt, de azt gondoljuk, felelős sportszervezőként, nem szabad szembemenni a szakértői ajánlásokkal, és a józan ész is azt kívánja, hogy most ne menjünk, ne rendezzünk csoportos eseményeket. Az elhalasztott események új időpontjáról folyamatosan adunk tájékoztatást. Természetesen, az adott túrára, kirándulásra jelentkezőkkel felvesszük a kapcsolatot, megbeszéljük a lehetőségeket.
Persze, ez nem azt jelenti, hogy tétlenkedni fogunk a következő hetekben. Teljes erőbedobással azon fogunk dolgozni, hogy amint véget ér a járvány, jobbnál-jobb túrákon, kirándulások vehessetek részt velünk. Ahogy körvonalazódik egy-egy új túra, kirándulás, természetesen közzé tesszük, hogy tudjatok tervezni, készülni.

A mostani, közösségi életben szegény időszak után, jó lesz újra minőségi szabadidőt tölteni együtt, veletek. Addig is, ha tudtok mozogjatok! Akár napi pár perc, otthoni torna is sokat segíthet. Az internet tele van ilyen videókkal, ajánlásokkal, ezért nem is bocsátkoznánk ilyen jellegű javaslásokba. 🙂 És persze, ha tudtok, menjetek ki a szabadba, a friss levegőre. Sétáljatok, kiránduljatok, kerékpározzatok! De kerüljétek a népszerű kiránduló helyeket! Minél kevesebb emberrel találkoztok, annál jobb.
Hogy hová is érdemes menni ilyenkor? A következő napokban, hetekben megosztunk majd veletek 1-2 tippet, ajánlott útvonalat, ami kevésbé ismert.

Addig is, ha tudtok, maradjatok otthon, a lehető legjobban kerüljétek az érintkezést másokkal és vigyázzatok magatokra! Reméljük, hamarosan újra találkozunk!

A BRE Csapat nevében:
Somogyi Viktor – túraszervező